2012. június 11., hétfő

Halasi dolgok - by Kuponvilág


Némi tipródás után ezzel a gombokkal ékesített, kirakatbeli székkel nyitom kiskunhalasi beszámolómat, azt hiszem, figyelemfelkeltésnek nem rossz darab.:) Hát kérem, türelem rózsát terem, meg még sok jópofa dolgot... :)

A Kuponvilág egyik portékája volt a kiskunhalasi hétvége, ezúttal unokatesóval. A Mackókirálynő esküvőre ment mint nyoszolyólány (remélem, tudok majd hírekkel szolgálni!:). Egy nagyon kellemes, családias szállodában laktunk (Csipke Hotel - mi más:). És akkor mindjárt térjünk is tárgyra!



Természetesen meglátogattuk a Csipkemúzeumot. Ez a szép kis szobor duett és a gyönyörű allé fogadott minket. A fasor végén vár a múzeum, csodaszép kézműves költemények otthona. Nem tudtam igazán jó fotókat készíteni, ehhez nem elég a tudományom, de azért egy rövid kis szubjektív összeállítás:


A jobb alsó sarokban 2. János Pál pápának készült ajándék, a koronázási palást motívumaiból alkotott terítő látható, a másik 3 azért érdekes, mert a hatvanas években készültek, és megfigyelhető, hogy "modern" motívumokkal kísérleteznek. Izgi, hogy a tervezők gyakran férfiak. Ezeket Molnár Béla tervezte, és a halasi csipkének nemcsak anyja van, hanem apja is (ők ketten a fenti szobor alakjai)! Itt olvashatsz róluk, vagy alább, egy videóban meghallgathatod a halasi csipke történetét.




Itt látható egy készülő csipke:



Meg még az "alkalmazott csipke" is biztosan érdekli a tisztelt publikumot, készítettem erről is egy kis kollázst.


Jól éreztük magunkat! A város egy kedves, főként klasszicista  stílusú, emberléptékű (1-2 emeletes, és az új házak sem akarnak ennél magasabbra törni), rendezett, tiszta település, lakói is kedvesek és közvetlenek. Itt nézelődhetsz, ha van kedved.
Picit fura volt, hogy  a járda időnként megszakad, gyep van a helyén, amin szemmel láthatóan nem járnak. Ilyenkor át kell menni a túloldali járdára, vagy vissza kell fordulni, mert nincs gyalogátkelő. Lehet, hogy a halasiak tudnak repülni?:)

Azonban... Ha valaki termál-, gyógy-, vagy akármilyen fürdőre vágyik, nem feltétlenül Kiskunhalas az ideális megoldás. A termálfürdő leginkább a 70-es éveket idézi, pontosabban azóta nemigen történt ott semmi. Egy gyanús vizű úszómedence (a szabadtériben nem is volt víz - június), egy túlméretezett pancsi, a gyógyvíz pedig annyira  "gyógy" (zöldes-sárgás-barnás-büdi), hogy  a magam részéről: majd ha az orvos felírja... (Addig csobbanjon ott a Hanyi Istók. :)

Viszont a Csipke Hotelnek van egy nagyon helyes jakuzzi-szaunás wellnessikéje, ott vigasztalódtam. Végigültem mind a 10-féle bugyborgót a medencében, a talpmasszírozó volt  a kedvencem.:) És volt egy nagyon kellemes masszázs is, a tervezett mani-pedi kűr azonban elmaradt.

Szóval összességében kellemes hétvége volt, bár inkább well-less, mint wellness.:) Egy 10-es skálán 7-es. Búcsúzóul ez a gyönyörű rózsalugas, ahol mindennap üldögéltünk egy kicsit..) Nem is értem, miért nem tolong itt mindenki.:)


2 megjegyzés:

Csitri írta...

Igazán kedves beszámoló, köszönöm a halasiak nevében! Kár, hogy nem tudtam, hogy jöttök, talizhattunk volna.

Marcsimami írta...

Halasi lévén, én is örültem volna egy személyes találkozásnak! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...