2011. február 5., szombat

Lobbizok:)

Két érdekes kezdeményezésre szeretném felhívni a figyelmeteket! Bár persze meglehetősen különbözőek, de mindkettő beindította a fantáziámat.:)

Az egyik szó szerint. Manka kreatív bloggereket hív tavaszi blogolásra, húsvéttal, tavaszi ünnepekkel kapcsolatos munkáik bemutatására egy közös blogban. Szerintem nagyon jó ötlet, jelentkeztem, és egy régóta motoszkáló ötletem palántáját így talán átültethetem a képzelet vadvirágos mezejéről a valóság termőföldjére... :o)


A másik kezdeményezésről Muzsi Attila blogjában  olvastam, és nagyon izgalmasnak találtam, bár persze minél több résztvevő kell ahhoz, hogy valóban működőképes legyen. Szerintem maga az ötlet is jó és újszerű, a közvetlen segítségnek egy új formája, amely talán  működőképes lesz, talán nem, de mindenképpen érdemes megpróbálni.
Másrészt minél több ilyen háló jön létre, annál erősebbé válik az "alulról építkező" "civil szerveződés". Tudom, hogy elcsépelt szavak ezek, de minden valódi demokrácia így jött létre, nem úgy, hogy kihirdették.
Nem utolsósorban az újrahasznosításra, újrahasználatra is remek lehetőség ez a kezdeményezés.

1 megjegyzés:

Muzsi Attila írta...

Köszi, hogy foglalkoztat a téma, örvendek neked.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...