2013. április 30., kedd

Lépcsőház az egekbe a mennyek felé... - Esztergom


Erről az esztergomi, semmibe vezető lépcsőről egy régi Led Zeppelin-szám jutott az eszembe, és picit jelképesnek érzem a mai Esztergommal kapcsolatban, ahol a nagy tervek a semmibe vesztek, és most inkább csak vegetál a gyönyörű város. Ennek számos jelét tapasztaltuk unokatesóval, amikor tavasszal ott jártunk. De nem ezeket fotózgattam, hanem csak úgy, mindenfélét.


Imádom, ahogy kirajzolódik az égbolton! :)


Maskarások. A múzeumban egy akkora nagy, magas ÉS termetes biztonsági őrt láttunk, hogy mindketten lenéztünk, min áll. Csak a lábán... Nem fotóztuk le... :O)


Ez a szobor nagy hatással volt rám, nem tudtam mire vélni. Azon túl, hogy gyönyörű, próbáltam megfejteni: valakit megkoronáznak egy félreeső sarokban? Esetleg titokban, vagy üldözik őket, és menekülés közben, egy templom egyik zugában? Utánanéztem, és kiderült:, Melocco Miklós: Szent István megkoronázása. A boltívek a Szent Koronára utalnak, a tetején a félredőlő kereszt is. Hát erre nem jöttem rá magamtól. :) Viszont azóta is gyakran eszembe jut. Lehet szeretni vagy nem szeretni, de nagy művész volt! Le a főkötővel!


A Bazilika-vár koronázta hegy és a Duna között kuporog  a nagyon hangulatos Víziváros, és itt látható a városképet meghatározó, gyönyörű új híd.


Egy kis hangulatfestő képösszeállítás a Vízivárosról. (A séf arcszíne biztosan nem a konyhára vonatkozó figyelmeztetés.:)

Holnap folyt. köv. Működött a kézműves paparazzo, és Belinda banya is talált magának csemegét! :)
Nagyon elhanyagoltam szegény blogomat. Súlyos időhiány, meg a Facebook csábítása együttesen okozták a hűtlenséget, az új játék, benne Süsü sem kapott kellő figyelmet. Ezért holnap estig meghosszabbítom a határidőt. Tehát május 1. éjfélig lehet pályázni a mellső mancsára egy jól irányzott megjegyzéssel


vagy a jobb oldalsávban. 
Kellemes májuskezdést mindenkinek!

1 megjegyzés:

a Matula ikrek írta...

Köszi a kirándulást, még a múlt században jártunk arra! :o)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...