2014. március 2., vasárnap

Cicavíziók - 6. bejegyzés Rágalom!


Placcs cica minden vasárnap este blogbejegyzésekkel jelentkezik. 
A blog a Cicavíziók című aloldalon olvasható. 


A 6. bejegyzés címe:


melyben Morcica betép... (igenis, betép!)

"NEM. Morcicából sosem lesz szobacica!
És e macskát próbáló küzdelemben csoda-e, ha a pillanatnyi feledést hozó macskagyökérrel orvosoltam hasadó énem? Persze kizárólag gyógyászati céllal!"
:O)

Janka cicaaktivista tanácsára vettem Placcsnak egy macskagyökér-illatpárnát (meg még egyéb játékokat: két, valódi kendermagos tyúktollal felszerelt, farmerszínű egeret – komoly! :O), és egy valódi tollból készült „csalival” ellátott, horgászbothoz hasonló készséget vörös-fekete színben – nagyon elegáns). Már korábban is tudtam, hogy a macskagyökér – vagyis valeriána – nagy vonzerővel bír a macskák számára. Idézet a Wikiből:

„Magyar nevét onnan kapta, hogy barna gyöktörzsének átható illata erős, izgató hatással van a macskákra, melyek a növényhez dörgölőzve "kábulatba" esnek, illetve szívesen elfogyasztják a gyökerét. Egyes macskák kifejezetten "függővé" válnak.”

Szóval tudtam, hogy lesz hatás, de azért nem számítottam arra, ami történt! :O) Placcs rátette a fejét a kis párnára, és úgy tolta maga előtt, mint a jegesmaci a YouTube-on, átölelte és forgott körbe-körbe (most először mutatta a hasát), bedörgölte magát vele, aztán lenyalta, feldobálta és elkapta. A legaranyosabb az volt, hogy mindeközben időnként eszébe jutott, hogy ott vagyok. Ilyenkor pár másodpercre leállt, meglepően józan ellenőrző pillantást vetett rám, majd folytatta a viháncolást. Aki jól akar szórakozni, vegyen macskagyökérpárnát egy cicának! De vigyázzunk!

„Csak időnként adjunk cicánknak macskamentát, illetve macskagyökeret, különben elveszítik mágikus hatásukat, és az extázis stresszbe fordulhat. A macskatulajdonosok csakis a kisállat-kereskedésekben kapható termékeket adják kedvenceiknek, a vegyiparban előállított tinktúrák ugyanis általában alkoholt is tartalmaznak.”



Nemigen fotózom Placcsot, mert a vakuvillanás valószínűleg nem tenne jót a kapcsolatunknak, de ezt meg kellett örökítenem. Sajnos az óvatosság negatívan befolyásolta a kép minőségét. Mégis kiteszem, mert a fotókon látható, izzó szemű, meghatározhatatlan kupac pontosan szemlélteti cicám akkori halmazállapotát. 

:O)

1 megjegyzés:

a Matula ikrek írta...

Állati sikeres volt a párna? :o) Végre kiugróan jó hírek macskaügyileg, csak így tovább! :o)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...