2015. július 11., szombat

Mirelit házilag - trutyi helyett megfagyott brokkoli

Barátnétől tanultam ezt az egyszerű-de-nagyszerű lefagyasztási módszert, mellyel az "igazi" mirelithez hasonlóan, egyenként szedhetjük ki a mélyhűtőből a rántott ezt+azt.

Mert ugye a darabáru összefagy, és csak tömbben lehet aztán előkotorni, majd megvárni, míg gyanús, csöpögő massza lesz belőle, mely végül vad sistergésre készteti a forró olajat.

De nem úgy lesz, ha egy bármilyen lapos felületen (pl. tálcán) szétrakva...


...kicsit előfagyasztjuk (míg megkeményedik)...


 ...betesszük a végleges tartóba, ahogy szoktuk...


...és ahonnan aztán egyesével szedhetjük elő, mint a mirelitárut.

A karfiol nem változott brokkolivá a varázshűtőben, csak nem vártam meg, míg megfagy, hanem a már régebben elkészített brokkolit fotóztam le. Quod erat demonstrandum... :O)

És persze ezt megtehetjük bármilyen panírozott élelmiszerrel, fasírttal, a kedvenc töltött husival, mindennel, amit lehet fagyasztani, és ami szeretnénk, ha egészben maradna.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...