2016. február 22., hétfő

Pulóver, mert megérdemeljük!

Nem is kellett sokáig tipródnom, hogy melyik legyen az első beharangozóm, mert még a héten megjelenik a Cser Kiadónál egy igazi hiánypótló csemege! Internetszerte és a könyvesboltokban is hatalmas kínálat van a szebbnél szebb kötött és horgolt pulóverek leírásaiból, csak hát... nem mindenki mer belevágni. Hiszen, valljuk be, egy kezdő számára egy ilyen mintaleírás akár ufón is érkezhetett, kb. annyit ért belőle, mint egy vuki titkos írással írt szerelmes leveléből. Érthetetlen betű- és számhalmaz az egész.


Az ő kedvükért született meg ez a könyv Babette Ulmer tollából és Mohácsi Anikó gondos fordításában. Szinte kézen fogva, lépésről lépésre vezetnek be minket a pulóverkötés rejtelmeibe. Aki már túl van az első, többször lebontott, de mindig újra elővett, szeretettel készített sálakon, az bátran belefoghat egy saját pulóverbe ennek a könyvnek a segítségével. Sőt, lelkes kezdők is megpróbálhatják.




Háromféle alapmintát variál a szerző, mindháromnak három-három, különböző nehézségi fokú változata van a T-ujjú, semmi fogyasztás-semmi szaporítás, ejtett vállú hippipulóvertől a raglánujjon át a körben kötött, csipkemintás vállrészig. Bizony, és mire idáig eljutunk, már nem is tűnik olyan ijesztőnek a „raglán” meg a „körben kötött” meg a ”csipkemintás” kifejezés. Természetesen következik egyik lépés a másikból, sőt a végén a szorgalmas nebuló jutalma egy általánosan alkalmazható módszer, amellyel egy-egy pulóvermintát a saját elképzeléseink szerint testre szabhatunk, a szó szoros értelmében.


 Mert bár közös tulajdonságunk, hogy szeretünk kötni, de ettől még nagyon különbőzőek vagyunk: hosszú derekúak, bögyösök, divatosan karcsúk vagy ducik, királylányok, sportos amazonok vagy örök bakfisok. Mindenkinek más pulóverálma van, amit most megvalósíthat ennek a könyvnek a segítségével.

 A képekre kattintva többet is megtudhatsz a könyv tartalmáról és a vásárlási feltételekről.

1 megjegyzés:

Zsófi írta...

Igen, ez a kérdés engem is foglalkoztat egy hároméves kislány anyjaként. A mikor mit szintén.
Bár először megvárom, hogy a cipőfűzőjét bekösse. ;-DDD

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...