2010. február 15., hétfő
































A program lehetőségeit próbálgatva jöttem rá, hogy gobelint is tervezhetek így. A fenti rajzot (1. kép) kockás lapra nyomtattam, így leszámolható lett. Először megcsináltam kicsiben (fő az óvatosság - 2. kép :-), aztán kivarrtam a nagyobb képet is (3. és 4. kép). Persze erősen eltér a grafikán megálmodottól, hiszen lehetetlen pont ilyen színű fonalakat találni, és a képernyő kölcsönözte belső fény is hiányzik. Az utóbbiért talán kárpótol a gyapjúgobelin utánozhatatlan, meleg puhasága. (Amit viszont a képernyő nem tud visszaadni, úgyhogy komputergrafika-gobelin 1:1 :-)

7 megjegyzés:

Annás írta...

Ahogy az atomkorszak találkozik a több száz éves hagyományokkal :))) Szuper ötlet!

Tímel írta...

Ez annyira helyes!!!
Köszönöm a díjat,ígérem nemsokára kiteszem :)

Csilla böködéje írta...

Húú ez aztán igen. tervezés és kivitelezés. Nagyon ügyes vagy.

Piszke írta...

Ez valami fantasztikus!!! De jó ötletet adtál! :)
Ezeket a klassz kis tornyokat szabadkézzel, akarom mondani szabadkézi vezérlésű egérrel rajzoltad?

Piszke írta...

Felmerült bennem egy kérdés: vajon mi lehet a jelentősége, hogy a hold merre felé kunkorodik? Én biztos, mindig az ellenkező irányba rajzolnám. Te milyen kezes vagy? Én bal, talán ez a dolog nyitja???

Belinda írta...

Piszke! Nem, az "előregyártott" vonalakat alakítgattam. A szabad kéz az én gépemen reszketeg, agg ökör produktumának tűnik.:) És igen, én jobbkezes vagyok. Nem is gondolkodtam a Hold állásán, talán így jobban illik a "kompozícióba".:)

Piszke írta...

Igen, határozottan így illik oda. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...