2010. március 13., szombat





Ajándékba kaptam ezt a gyönyörű orchideát. Odaadóan pátyolgatom, szerencsére van hozzá "használati utasítás". Többek közt az áll benne, hogy nem szabad eltakarni a gyökerét a fénytől. (? Azért kíváncsi lennék, hogy oldja ezt meg a növény terepen. Időnként kiballag a napra? Majd utánanézek, mert furdalja az oldalam a dolog.:) Tehát kaspó nem jöhet szóba. Kitaláltam neki ezt az "okos székely lányos" kaspó is meg nem is tartót, melyet Évi Magyaros Motívumok játékába is beneveztem. A hátulja eléggé bugyuta lett, és az alja vízben áll majd, nem is szegtem ott be. Majd meglátjuk, hogy bírja a strapát.

8 megjegyzés:

Tímel írta...

Az orchidea a fák ágvilláiban él, az élőhelyén. A léggyökereket nem szabad fénytől elzárni, nem a gyökereit! Az átlátszó cserepet azért találták ki a kertészek, hogy lássák kell-e neki víz, ehhez a fénynek semmi köze:) Nyugodtan tedd amilyen kaspóba csak szeretnéd!

Ildifolt írta...

Belinda, megint gyönyörűt alkottál. Tetszik ez a "kaspó".

Martha írta...

Én biztosan nem tenném ki ezeket a gyönyörűségeket /víznek, napnak/ mert hát óhatatlanul locsolnod, permetezned kell ezt a szép Pille Kosbort. Úgy gondolom hogy hazájában fán élősködő /epifíta növény/ teljesen szabadon van a gyökérrendszere- akkor nálunk sem szabad eltakarni. Az ottani fák árnyéka -itt nálunk minimum ablakpárkány. A lányomnak van komoly gyűjteménye /ablakpárkány-átlátszó cserép-kavics ágyon/csak ezt locsolja innen párolog a víz.

Belinda írta...

Köszönöm a tudós hozzászólásokat. Szóval nekem egy epifita Pille Kosborom van? Hát nem is tudom, tegezhetem-e.:) Még nem néztem utána, de ezekután tutira rákeresek a növényre.:)

Piszke írta...

A kaspó gyönyörű! Hogy nekem miért nincs még ilyenem??? Majd teszek róla, hogy legyen! :)
A virág önmagáért beszél. Egyszer kísérleteztem egy broméliával (ami hasonló életmódú növény). Egy helyes kis szőlőtőkére ültettem, némi tőzeg, kevés virágföld felhasználásával, kívülről moha borítással, majd fellógattam egy alkalmas helyre. Nagyon dekoratív dísze bír lenni a lakásnak.

Belinda írta...

Gondolom! És hogyan érted el, hogy locsoláskor meg egyáltalán ne hulljon szét? Valamiben benne volt, vagy alatta volt valami?

Martha írta...

Veszel egy tenyérnyi mohát, kiteríted,beleteszel egyszerű virágföldet, a növényt 'csomócskába' rendezed, vékony dróttal körben megerősíted a mohát, majd a végén hagyj egy darab drótot felerősíteni pl. fakéreg /a locsolása igazából csak permetezésből áll, levélre-mohára /fürdőszobába-ablakba fellógatva nagyon dekoratívak.

Belinda írta...

Nem nagyon tudom elképzelni, hogy ez így egyben marad. De biztos úgy van, elhiszem nektek:).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...