2010. április 19., hétfő
















Nincs új a pad alatt:)

Már egy ideje terveztem, hogy megírom ezt a bejegyzést, végül Bolyet mai bejegyzése tette aktuálissá.
Ezeket a mécsestartóvá lényegített befőttesüvegeket nyáron készítettem, és csuda büszke voltam rájuk, gondolván, hogy feltaláltam valami újat. (Meg is vettek közülük néhányat a Meskán, keblem dagadt.:) A továbbfejlesztett változatokat már a blogomon is láthattátok. És akkor jött Martha az ő gyönyörű blogjával, és mit találtam nála, ezt! Az akkori ízlésnek megfelelő, behorgolt befőttesüvegeket. Gyönyörűek, porcelánból is láttam ilyen dombor virágokkal díszítettet, nyilván azok mintájára készültek. Ennyit az eredeti ötletről!
A Meskával kapcsolatban: én is észrevettem, hogy most már iszonyúan nagy ott a "zaj". Korábban, ha kedvencet akartam választani, nem kellett percekig tekernem az egeret a "frissen feltöltött" dolgok között.
A zaj nagy része alighanem az utánzóktól ered. Persze a másolás ugyanakkor a siker biztos jele!:)

6 megjegyzés:

Tímel írta...

Nagyon hangulatos gyertya fénnyel !!! :)
Én nem Meskázom, csak érzékelem, hogy a gyöngyös lányok is kezdenek berágni...

bolyet írta...

Tökéletesen értem, hogy mire gondolsz!Jártam már úgy, hogy magamtól kitaláltam valamit vagy alkalmaztam díszítésnek ezt-azt amiről később láttam, hogy ez a trend..vagy nagyon hasonló dolgok vannak ma divatban.
Az én problémám több szálon fut ezt leírtam a blogomban.. de, hogy a Meskán sikeresen és bizonyíthatóan "először" általad "meg/felfuttatott" termék/ek/kel más is elkezdjen szaladgálni..az..hú én csúnyán tudnék most fogalmazni de minimum undorító!
A másolás a siker biztos jele?Nem tudom..újra kell kezdeni nap mint nap..én legalábbis így teszek!:-))

eszterda írta...

Belinda! Ezek nagyon szépek! Egyszer én is rászánom magam ilyen csodaságra! Nyári estéken milyen szép lehet a teraszon, az asztalka közepén!!!!

Zsófi írta...

Engem kifejezetten zavarnak az ilyen bejegyzések. Ide most konkrétan azért kommentelek, mert két hónapja készültek el a konyhai lógatható befőttesüveg-virágtartóim, amit viszont már ezer éve tervezgetek - viszont, ha felrakom a blogomba, rajtam kívül mindenki azt gondolja majd, hogy téged utánozlak.

Pedig nem téged; a Praktikát a második száma óta veszem meg, évente egyszer-kétszer jelenik meg benne kaspó/konzervdoboz/befőttesüveg körbekötve/horgolva/varrva. És le merném fogadni, hogy az iparművészek is láttak valami hasonlót korábban...

A Meskával az is baj, hogy - ha jól tudom - aki valahonnan merít, annak tilos megadnia a forrását. Szerintem ezt a dolgot kellene tisztáznotok. :-) (Az a másik kérdés, hogy a magyar blogvilágban nem szokás megfelelően jelölni a forrásainkat, de bizonyára én vagyok a hülye, mert megteszem.)

Belinda írta...

Bolyet! Pontosítok: a másolás a lemásolt alkotó sikerének a jele, és nem a másolóé! :)

Pöttyök!
Én csak az interneten nézelődtem, magazinokat csak héhóba nézegetek, így lemradok sok mindenről. Feltétlenül tedd fel a blogra a virágtartókat, ezekután megesz a kíváncsiság, és személyesen hívom ki párbajra azt, aki megrágalmaz téged! :)

Zsófi írta...

Ha befejezzük egyszer a konyhát, és teljes díszben pompázik, akkor bemutatom mindet! :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...