2010. október 30., szombat

A távoli Amerikából érkeztek ezek a kis halloweeni bigyók, óriási élvezetet nyújtva számomra. Ha jól értelmezem: 1 db boszi, 2 db múmia, 1 db Frankenstein, 1db Drakula (ő mostanában gyakran kék, talán a súlyos vérszegénység az oka:), és a rugóláb ugribugri szerintem a Jack, akinek a lámpása van.:) A trick or treat felirat a ceruzán szó szerint "trükk vagy vendégség", rajzfilmeken edződött tudásom alapján "csokit vagy csalunk", és arra vonatkozik, hogy ha az illető, akinek az ajtaján kopogtatunk, nem ad édességet, számos kellemetlenség fogja érni.:)


Alább életem első videóját is megtekinthetik az érdeklődök: a pókos karkötő ugyanis villogni is tud, és ezzel a tulajdonságával végképp kiütötte nálam a biztosítékot!:)


4 megjegyzés:

Cimbilimbi írta...

Állat jó az a pókicás mifene! És a blogdizájn is, hódolat Belinda banyának uralomra lépése alkalmából :-D
Az amerikai gyerekek ilyesmi versikékkel kopognak be: "Trick or treat, trick or treat, give me something sweet to eat!" Ámdeviszont tavaly kaptam egy SMS-t miszerint "Tök tök sárga tök, Halloween-re mit főztök?!" ... :-D

Belinda írta...

:)))) A népköltészet e remeke kiemelkedő példája a globalizáció és a nemzeti kultúra magasabb szférába történő együttes szökkenésének. A "tök, tök, sárga tök", mely bevezeti a kis remekművet a magyar néplélek legmélyebb gyökereiből sarjad (l. még kip-kop, mi kopog; liba, liba, gúnár; lánc, lánc, eszterlánc stb.), míg a második rész már a táguló világra történő rácsodálkozás jegyében született. :)

Cimbilimbi írta...

:-D Lehet hogy időutas vagyok, de bizony ha ismét humán tanulmányokra adnám a fejem, és esszét kellene írnom, hozzád jönnék segítségért! :-)))

Belinda írta...

:) Esszébe ne jusson, bukta lenne a vége!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...