2011. június 22., szerda

Jártunk az oviban!

Timel aranyos rajzát az éppen aktuális hírekre mutató linkkel kiraktam az oldalsávba, tehát ha rákattintasz, megtalálod, hogy éppen miben mesterkedünk. Ha szeretnéd támogatni a Wesley János ovit és a "mozgalmat", tedd ki a blogodba, és linkeld be te is. Sokat segítene, mert a lényeg, hogy a számlaszám minél többfelé eljusson, hiszen nagy összeget nem sokan tudnak felajánlani a mostani szűkös időkben, viszont a sok kicsi sokra megy.:)

Nagy örömmel teszem közzé, hogy gyönyörű ajándékcsomag indult útnak az ovi felé.


Az ajándékozó bolyet, a kedves blogbarátnő (így, csupa kis betűvel, mint nemecsek, mert azt kérte, hogy ne verjem nagy dobra:) "Szeletelhető élelmiszerek, gyümölcsök, kenyér, comb, szalámi, sárgarépa, ilyesmik kicsi fakéssel.... fa háziállatkák, kicsike babacsalád" - írta, lehet szemezgetni. Ahogy elnézem, van még építőkocka, facsiga, meg lyukba beterelendő golyók nyuszival. Lesz nagy öröm az oviban, szerintem ezekkel remekül fognak szórakozni a kicsik! :) Nagyon szépen köszönjük! :)


Jártunk az oviban


Szép kis kastélyszerű épület a Dankó utcában, kiragyog a környék ütött-kopott házai közül. Nemcsak az ovi,  hanem általános iskola, szakképző és lelkészképző is működik benne. Mindet a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség tartja fenn. A belső udvaron is szép rend van, barátságos belső tér, a portán pedig két meggyőző testfelépítésű fiatalember igazít el. A plüssállományt, nasit és más apróságokat, amiket Timel küldött és Cimbi meg én hoztunk, elveszik, mondván, a gyerekek egyből szétkapnák, ha bevinnénk. Szerintem inkább arról van szó, hogy akárki akármijét nem adják oda nekik, előbb átnézik (helyesen). De nem akarnak megsérteni.


Az ovi belső tere is barátságos, most nincs sok gyerek, mert már megkezdődött a nyári szünet. A fejek fölé fotóztam, mert az volt a kérés, hogy ne nagyon látsszanak. Nem biztos, hogy minden szülő örülne a (még oly szerény:) nyilvánosságnak. A gyerekek nagyon helyesek, semmi hajléktalan jelleg nem látszik rajtuk, élénk, átlagos lurkók csillogó szemekkel és vidám mosollyal.

Cimbi meg én megkérdeztük az óvó néniket, mire lenne szükségük. Egyszerű volt a válasz: MINDENRE! Szóval örülnek bármilyen adománynak. Idézek a szóvivő leveléből:

"...bárki bármivel igyekszik támogatni az intézményt, azt szívesen fogadjuk. Legyen az ruhanemű vagy lábbeli, játék, könyv, élelmiszer (itt a tartós, tehát nem romlandó dolgokra gondolok) – ez esetben csak azt szoktuk kérni, hogy munkanapokon és munkaidőben hozzák el az 1086 Budapest, Dankó utca 11. szám alá. A szállítást nem tudjuk megszervezni (sajnos), másrészt az adományokat hivatalosan ilyenkor tudjuk átvenni – és ez az az időszak, amikor az óvodát meg lehet tekinteni (ha szeretnék). 
Pénz felajánlására is van lehetőség: az intézményt fenntartó egyház, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET) számlaszámára utalva, OTP Bank, 11708001-20520380 – természetesen a ’Közlemény’ rovatban mindenképp fel kell tüntetni azt, hogy ’ÓVODA’ (így biztosan hozzájuk kerül az összeg)." 

Azért még maradtunk egy kicsit a témánál: speciálisan mi, kreatív bloggerek és olvasók mivel járulhatnánk hozzá az ovi működéséhez? Kiderült, hogy a gyerekek imádják a kézműves-foglalkozást! Tehát minden alapanyagnak, gyöngynek, flitternek, filcnek, papírnak, gyurmának, krétának stb. (bocs, ha kihagytam a kedvencedet:) örülnek, ami alkalmas a kis kollégák alkotótevékenységéhez. Ha van ilyen felesleges készleted, azt nagy örömmel fogadnák!
És már megvan az ötlet, hogy mit készíthetnénk nekik, aminek biztosan hasznát veszik, de még néhány részlet hiányzik, úgyhogy erről majd később! :)
Hát ennyi volt a mai nap krónikája. Azért szeretném hozzátenni (és remélem, nem sértek meg senkit): az adomány nem egyenlő a lomtalanítással! Ők is csak olyan dolgokat tudnak használni, amit mindenki más!


További örömteli hír, hogy már négy blog rendez árverést az ovi javára

(ő az első eladott portéka árát ajánlotta fel)

Nagyon szépen köszönöm nekik. 
Az én karkötőmet már Cimbilimbi hordja, Tipikos angyalkája pedig Krisztináé lett.:)

6 megjegyzés:

Cimbilimbi írta...

A szívem otthagytam a bogárszemű kicsi fiúnál, aki az óvónéni nyakában bújt meg, és nem szólt egy szót sem - azt mondták, idegenekkel nem beszél. De a mosolya annyi mindent elmondott :)

horimarika írta...

Olyan drágák vagytok!!!!
Rajta leszek az ügyön...

belinda írta...

:)

Murphy írta...

Olyan jó, hogy fotóztatok is, nagyon vártam a beszámolót. :)

Cimbilimbi írta...

Figyi Belinda, még kommenteltem is neked szerdán - és nem emlékszem rá!!! Most vagy tényleg hőguta volt, vagy valami ronda nevű kórság, amihez még fiatal vagyok :))

Belinda írta...

Önkívületben is nagyon szépet kommenteltél! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...