2012. szeptember 3., hétfő

A sárkányhegy - elalvást segítő mese (nem jött be:)


Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy óriási, egy hatalmas sárkány - így kezdte meséjét Belinda, a banyatündér, amikor ő volt a soros mesemondó a Mackókirálynő hálószobájában. - Bejárt országot-világot, Meskete minden zegét-zugát, és mivel nagyon elfáradt a jövés-menésben, leült pihenni. Ült-üldögélt, sárkányidőben mérve csak egy fél órája, de valójában már három napja ücsörgött a Meskete erdő kellős közepén. Zöld háta kilátszott a fák csúcsa felett, Meskete lakói az ország minden pontjáról láthatták. - Lett egy új hegyünk - mondták, és elindultak az első kirándulók, hogy megmásszák a "hegyet".
A sárkány ijedten figyelte, ahogy egyre magasabbra hágtak a hátán, megmászták a tarajokat, a pikkelyek szélén üldögéltek az óvatlan turisták. Nem mert moccanni, hiszen leestek volna mindahányan. Még azt is hősiesen tűrte, amikor tüzet raktak a derekán, és ebédet főztek a látogatók. Feljutottak a hosszú nyakon, elérték a hatalmas, gránitkemény fejet, végül az egyik hegymászó kiállt a sárkány orrára, és mit sem sejtve bámészkodott.
Szegény sárkány legérzékenyebb pontja az orra. Persze, rájött a tüsszentés, ahogy a látogató izgett-mozgott. Szeme könnybe lábadt (jé, vízesés, kiáltották a kirándulók), orra kivörösödött (csak nem vulkán? - kérdezgették egymástól ijedten), ám szerencsére mindez olyan lassan történt, hogy a kirándulók már a "hegy" alján jártak, amikor megtörtént a katasztrófa.
HAPCIIIIIII.... HAPCIIIII... HAPCIIIII... - a sárkány tüsszögésétől visszhangzott az erdő, rémült madárrajok köröztek a magasban, menekült minden erdőlakó. A kirándulók hanyatt-homlok bukdácsoltak a sárkány lábujjai között, kerülgették a hatalmas karmokat. "Födrengés!!!!" - kiáltották, és szétszaladtak a lassan megmozduló "hegy" tövéből. "Forró eső!!!" - rémüldöztek, és a fák közé menekülve figyelték, ahogy a hegy útnak ered. A sárkány út közben kissé sértődötten arra gondolt, hogy legközelebb megnézi jobban, hova ül le pihenni.
Meskete lakói meg azóta is regélnek a hatalmas földrengésről, amitől még egy hegy is kereket oldott... :O)

(Na persze, hogy lehet aludni ekkora zajban? Jellemző Belindára.:)

3 megjegyzés:

Orsi írta...

Ez nagyon jóóó!!! X-DDD!!!

Barbaral írta...

Szupi:))). Ha Nektek elalvósnak nem jött be, talán kipróbálom ébresztősnek:))).

a Matula ikrek írta...

:o)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...