2013. május 1., szerda

Kézműves paparazza, banyaságok - Esztergom 2.


A tegnapi bejegyzést egy semmibe vezető lépcsővel kezdtem, a mait a kézműves paparazza képeivel, mert ezek is sokat elárulnak Esztergom állapotáról. Egy szombat délelőtti sétán, ragyogó napsütésben, ebben a csodaszép városban, ahol tolonganiuk kellene a turistáknak, mindösszesen ennyi fotóznivalót találtam. Igazából kettőt, mert a zöldséges ablaka, a csárda előtti dekoráció és a kávézó falán a kép jobb híján került ide.


Idetartozik, hiszen kézművesek készítik ezeket a szép kegytárgyakat is.


És egy ismerős név! :O) Hétvége lévén nagyon zárva volt minden, így többet nem sikerült kiderítenem.


Ez egy nagyon vonzó kirakat volt a panzió mellett, éjt nappallá téve fotóztam, de sehogy se sikerült jól a kép.  Az egyik fotón le is lepleződik a settenkedő paparazza. :o) 
Végül kiderült, hogy a Csülök csárdához tartozik, be lehet menni körülnézni, és akkor végre jól lefotóztam. :) Itt jegyezném meg, hogy  a Csülök csárda volt az egyik legkellemesebb esztergomi jelenség. Fogyókúrám ott kapta meg a kegyelemdöfést, de megérte! 



Na és a kedvenc, Belinda banya felfedezettje, a titokzatos és baljós Macskalépcső, mely a Vízivárosból a várhegyre, a bazilikához vezet.


Maga a banya is látható, éppen nagyban dirigálja unokatesót, hogyan fényképezzen (mintha magától nem tudná:). Titokzatos jelet fedezett fel a lépcsőn, mindjárt kombinált is hozzá mindenféle sötét ármányt...


...míg unokatesó fel nem világosította, hogy turistajelről van szó. :O) Ennyit Belinda banyáról! 


Na és a baljós macskák, melyek árnyként lopakodnak a lépcső körül!


Ám róla is kiderült, hogy egy rendes, gombolyagbarát, Mikes P. nevű cica. 
:O)
Itt találsz a lépcsőről további infókat.



Nagyon elhanyagoltam szegény blogomat. Súlyos időhiány, meg a Facebook csábítása együttesen okozták a hűtlenséget, az új játék, benne Süsü sem kapott kellő figyelmet. Ezért ma estig meghosszabbítom a határidőt. Tehát május 1. éjfélig lehet pályázni a mellső mancsára egy jól irányzott megjegyzéssel


vagy a jobb oldalsávban. 
Kellemes májuskezdést mindenkinek!

2 megjegyzés:

a Matula ikrek írta...

... és navégre, hogy visszatértél! :o)

Schnappy írta...

Tök jó képek, biztosan izgalmas volt a vásár!!

Játék van nálam, nézz be!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...