2013. augusztus 18., vasárnap

Zöldülés

Úgy látom, itt, a blogban nem számoltam be az idei teraszgazdaságról, pedig lelkesen kontárkodom a növényeim körül.

Idén oregánó (palánta), petrezselyem, citromfű és az elmaradhatatlan kedvenc, bazsalikom (magról) készült. A pici ott középen (valószínűleg:) szintén oregánó volt, de azóta már feladta.


Emellett nagyobb volumenű projektek is indultak, futó tűzbab (tényleg fut, még tüzet sem kell kiáltani neki, nagyon lelkes atléta:).


Három, azaz 3 termése van, itt látható a legnagyobb példány. 


Viszont rengeteg tapasztalattal ajándékozott meg. Nem évelő, ami meglepő egy ilyen dús növénynél. Valami olyasmit olvastam, hogy Guatemalában évelő, de nálunk nem (?!). Azért kivárjuk a tavaszt, kíváncsi vagyok, mi lesz.

A padlizsánról szintén kiderült, hogy nem évelő. Azért furcsa, hogy ilyen XXXL méretű terméssel egynyári legyen valaki, de hát ez van.


Azóta szépen cseperedtek, és itt látható, hogy valami készül, alighanem maga a padlizsán. A baj az, hogy a növény még mindig nem sokkal magasabb, mint egy méretes padlizsán, úgyhogy vannak kétségeim a továbbiakat illetően. Végül is csak addig kell kibírnia, míg a termés leér a földig, onnantól már nincs gond... 
:O)


És végül igazi sikertörténet a balkonparadicsom. Szépen fejlődtek, virágoztak, és most érik a sok pici koktélparadicsomszerű termés. A legfelső képen a tartalék, itt pedig a válogatott versenyző látható.


És itt már boldog anyuka :)


Ez volt az első példány, amely betöltötte hivatását (megettem:).


Egészében úgy látom, hogy nincs az az internet, amely helyettesítené a tapasztalatot. Többnyire kiderül, hogy amit írnak, az nem úgy, nem nálam, nem pont az én növényemnél... stb. Szóval még mindig a jó öreg gyakorlat teszi a mestert, és nem két perc alatt. :)










1 megjegyzés:

a Matula ikrek írta...

Szerintem nagyon jól csinálod! Ha lenne legalább egy pici teraszom, talán én is próbálkoznék, legalábbis a fűszernövényekkel. :o)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...