2013. november 27., szerda

Mese a láthatatlan cicáról :O)

Egyszer volt, hol nem volt, egy cica érkezett az északi széllel Belinda, a banyatündér házának tetejére. Ott járt-kelt, nyávogott magában, nem tudott lemenni. A banyatündér persze nem hagyta őt étlen-szomjan, sőt kis kuckót is épített neki. A cica beköltözött.
Ahogy hidegre fordult az idő, a banyatündér először a fürdőszobába kvártélyozta be a cicát. Tegyük hozzá, nem volt teljesen önkéntes dolog, a cicát ármánnyal lépre csalták az éj leple alatt, és csapdában találta őt a felkelő nap. Cica nem is bízik azóta a banyában, bár a viselkedése kifogástalan: semmiben kárt nem tesz, nem koszol, nem zajong. Csak éppen nem áll szóba a banyatündérrel. Belinda megkönyörült a fürdőszoba foglyán, és kiengedte őt a lakásba.
És azóta senki sem látta a cicát... Néha a lakás egy távoli zugából hallatszik a nyávogása. Éjszaka eltűnik a cicatáp, és megjelenik újra, átalakítva (az alomban:), de semmi más nem utal arra, hogy macska van a házban. A banya féltve őrzött relikviái, bútorai, mütyürjei teljes épségben és érintetlenül megvannak, még egy félrecsúszott szőnyeg sem jelzi a cica jelenlétét. A fürdőszobában lábnyomok mutatták, merre járt aznap a cica, most már lábnyomok sincsenek, mert a megátalkodott banya lábtörlőt tett az alomtál elé... (Mik meg nem történnek egyes cicákkal.:)
Semmi kétség: varázslat van a dologban. Vagy megtalálta a cica a banyatündér láthatatlanná tevő süvegét, vagy egy valóságos manómacskával, egy cicakobolddal gyűlt meg a banya baja.
Senki sem tudja, mi lesz ennek a vége, lesz-e belőlük cicás gazdi-gazdis cica, vagy elválnak útjaik örökre...
Ti mit gondoltok, kicsi és nagyobb gyerekek?
:O)

5 megjegyzés:

Schnappy írta...

Hát én remélem hogy jó lesz ennek a mesének a vége, és megbarátkozik az a cica!

horimarika írta...

:))) Ennek csakis valami csudijó folytatása lehet!

Palkó írta...

Szerintem nincs is cicátok!... egy macskatáp-átalakító-készülék bujkál valahol a lakásban... :)))

a Matula ikrek írta...

A főnökasszonyom sem sokat látta az új cicáját az első héten, most meg már a mogorvának tűnő férje nyakában is szokott aludni! :D (Ja, és a "most" nem évek múlva van az első héthez képest)

Belinda írta...

Köszi a biztatást. :) Azért van némi fejlődés, mert amikor egyik este elaludtam a tévé előtt, megtörtént a tápátalakítás csodája. Hogy honnan tudta, hogy alszom, és a tévé nem ember, az rejtély. :O)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...