2013. december 7., szombat

Macskaügyek



Rég írtam a cicámról, pedig zajlanak az események. Közben nevet kapott: Placcs. :O) A név az érkezésének körülményeit idézi, amennyiben úgyszólván belecsöppent az életembe. Méghozzá a jelek szerint az egekből került a háztetőre, mert ha lentről jött, miért nem tudott visszamenni? Rejtélyek övezik a macsekomat. Emellett több nevet is kipróbáltam: Morcica, Manócica, de a Placcs tetszett neki, a cs-nél mindig megmoccant a füle. (Ez még akkor volt, mikor 2 napig láttam őt, a fürdőszobába volt bezárva.)
Továbbra is láthatatlan, sőt a dolog egyre komolyabb, mivel most már nemcsak olyankor megy végbe az átalakulás csodája (cicatál kiürül, alom megtelik:), amikor nem vagyok itthon, vagy alszom, hanem olyankor is, amikor csendben üldögélek a fotelben vagy a számítógép előtt. Sőt még leskelődök is, mégis megtörténik a csoda, cica meg sehol. Lehet, hogy tényleg kobold? (Itt jegyezném meg, hogy az átalakulás csodája sajnos már a szőnyegen is végbement - kétszer. Kiderült, hogy a gazdi a buta, mert nem cserélte ki az almot időben. Gazdi ugyanis még tapasztalatlan, cica viszont igényes.:)
Voltunk orvosnál, a cica begyűjtését Janka (cicaaktivista) végezte el a fürdőszobában. Én az ajtó előtt aggódtam, mint régimódi apuka a szülőszoba előtt. Némi küzdelem ("aranyos, szép cica" - zuhanás, lábdobogás - "NYÁÓ") után cica önként berohant a hordozóba, majd némileg ziláltan kerültek elő mindketten. :O)
A hozzáértők szerint egy cica bizalmát nem lehet csak úgy, pikk-pakk elnyerni, úgyhogy hosszú ülőgarnitúra alatt bujkálós, semmibe hulló gazdimonológokkal tarkított időszak vár ránk. Janka szerint a macskák hunyorgással jelzik, ha már kezdenek barátkozni, és jót tesz, ha én előhunyorgok neki. Úgyhogy most megyek hunyorogni az ágy alá. Ez van... :O)

Az adventi játék tegnapi sorsolását meg a kulcslyukjáték megfejtését eggyel lejjebb találod.

3 megjegyzés:

a Matula ikrek írta...

A Placcs király név. :o)
Hajrá-hajrá, a barátságok nem egy nap alatt születnek! Esetleg engedd oda Belinda banyát, a banyák mégis csak köztudottan macskás csajok! ;o)

Belinda írta...

Sajnos a banya nem a türelméről híres, úgyhogy mindkettejük érdekében egyelőre féken van tartva. :)

Schnappy írta...

Hát minden elismerésem a cica ügyben, nagyon kitartónak kell lenni, hogy magadhoz szoktatsd! Kitartás a továbbiakban is!:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...