2015. május 12., kedd

Spanyolviasz - mert fagyottan törékeny minden

Zöldségaprítás egyszerűen - a fagyasztott levelek törékenyek Nem csak a kézimunkában szoktam ötletelni, hanem másban is, pl. a háztartásban. Némelyik nyilván spanyolviasz jellegű, mások, máskor már kitalálták, de nem baj. Jó pap is holtig tanul, hát még a papné. :O) És ha látok valami szuper ötletet máshol, azt is hozom majd.

Ezt egyszer valahol, valamikor már megírtam, de nem találtam meg. Mutizom újra.
Amikor nagy mennyiségű, levél jellegű dolgot (pl. petrezselyem, bazsalikom, zöldhagymaszár stb.) teszek a mélyhűtőbe, rémálom, mire összevágom.

Úgyhogy nem vágom össze. :O)


Jelen esetben saját termésű bazsalikommal mutatom, mit csinálok helyette. A leveleket egészben kisebb-nagyobb gömböcskékké fóliázom, lefagyasztom, így eljegesednek, és törékennyé válnak.


Amikor kell a bazsalikom, egyszerűen fogok egy kéznél levő, fegyvernek látszó tárgyat (pl. kopfoló), és összetöröm még a fóliában.


És kész is. Nem lesz szabályos, sem szép, tehát karácsonyra, anyós first vizitjénél nem ajánlott, de hétköznap teljesen megfelel a levesbe. :O)

5 megjegyzés:

a Matula ikrek írta...

De jó ötlet, köszi! :) (... és tényleg az a homlokra csapós, hogy nahát, ez miért nem jutott eszembe eddig?) :)

Mamka írta...

Zseniális vagy!!!!!

Palkó írta...

De jóóóóóóó! Szuper ötlet, köszi!!!

Éva Erdős írta...

Ez nagyszerű! Köszi az ötletet! Szuper jó! <3

Belinda írta...

Örülök, hogy megoszthattam ezt a szerény kis sziporkát :O)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...