2016. február 20., szombat

Belindaváltás

Hosszú ideje érik ez a bejegyzés, de valahogy nem  tudtam, hogy vágjak bele. Pedig egyszerű, a címben benne van a lényeg, a Belindák új vizeken lapátolnak. Persze nem is annyira újak azok a vizek, hiszen a kötés-horgolás-hímzésről van szó, mint nagyjából eddig is, de kb. fél éve ezek kerültek a fő helyre a korábbi napilapos életmód helyett. Mert ez bizony egy életmódváltás volt, az eddigi délutáni-éjszakai műszak, egyik nap semmi munka, másik nap vakulásig, "élj a mának" korrektorkodás helyébe a könyvszerkesztés lépett. Kelés hajnali hatkor, és irány mindennap a szerkesztőség, a Cser Kiadó, ahogy egy rendes dolgozó nőhöz illik. És ott azzal foglalkozom, amivel mindig is szerettem volna - kézimunkával.
Magyarán kézimunka-kiadványokat szerkesztek, fordítok, sőt még írok is. Nem kell mondanom, hogy mennyire élvezem (mondjuk hajnali hatkor, amikor megszólal a mobil ébresztője - ezt tanácsos legalább negyedévente cserélni, ha meg akarjuk őrizni mobilunk épségét... :O) - nem annyira).



A "sőt még írok is" első gyümölcse a Praktikus horgolt babaholmik című könyv (igenis könyv :O), melyet ajánlok szíves figyelmetekbe. Megvásárolható a kiadónál, de nálam is!

Ha írsz egy emailt a belindavilaga@gmail.com címre, 
budapestieknek 1500 Ft-ért kapható, 
és átadom egy mindkettőnknek alkalmas helyen és időben, 
vidékieknek pedig én állom a postaköltséget, tehát nekik is csak 1500 Ft-ot kell fizetniük! 
Bónusz, hogy aki tőlem veszi meg a könyvet, annak bármikor, e-mailben vagy akár telefonon is segítek az esetleges elakadásoknál.

A könyvecske az alábbi babaholmik mintáit tartalmazza, és különlegessége, hogy némelyik együtt nő a babával! Nagy öröm, ugyanakkor picit bosszantó is, ha a baba pillanatok alatt kinövi a nagy gonddal készített holmit, erre próbáltam megoldást találni.


Szeretném megköszönni elsősorban Annásnak, aki elindított engem ezen az úton, és a cser Kiadó minden munkatársának a segítségüket. Nem kell mondanom, hogy ünnepi pillanat volt a "mű" megjelenése az én kis életemben. :O) Ezzel kapcsolatban egy kis extra ajándék minta is lesz a Minta Palinta Facebook-csoportomban, aki köt-horgol-hímez, és szívesen csatlakozna a csoporthoz, IDE kattintson.

Ha a kollázsra kattintotok, a Meska-boltomban mindegyik modell megvásárolható, de Meskán kívül is kaphatók, szintén  a belindavilaga@gmail.com email-címen.

És megváltozik a blogom is, mind a kettő! Innentől ez a blog is főként csak kézimunkáról szól majd, itt a "hagyományos" formákról,  a Freeformeren pedig a szokottól eltérő, extrém, sőt "deviáns" vadhajtásokról lesz szó.
És gyakran kerül majd szóba kenyéradó gazdám, a Cser Kiadó, és a vele szoros kapcsolatban lévő Barka fonalbolt (ahol most éppen a fonalak viadala zajlik, érdemes kattintani :O). Szeretnék majd bővebben írni az újonnan megjelenő könyvekről, azok szerzőiről, és az egyéb tervekről. Például  ajánlom figyelmetekbe a következő nagy eseményünket, a tavaszi Kacskaringó fonalfesztivált!


Csak kapkodom a fejem, hogy az utóbbi 20 évben mennyi újdonság jelent meg a kötés-horgolás területén! Mint például a Top Down, a felülről lefelé kötés! Egy Drops Design mintát kötöttem meg, itt látható az eredmény.



Mit mondjak, amikor a félkilónyi egybefüggő fonalhegyet kellett mozgatnom, nem voltam túl lelkes, és úgy elképzeltem, hogy mi lenne ha most felfedeznék egy szarvas hibát valahol az alján... De amikor már készen volt, és nem csúfították el a csálé varrások, visszatért a lelkesedésem. :O)
Ha igaz, rövidesen látható lesz a Barkában, mint egy Botticelli. :O) Majd jön a beszámoló erről (is).
Azt hiszem, minden tekintetben kimerítő bejegyzés volt, úgyhogy  be is zárom. 
Várlak benneteket szeretettel a gabalyodó régi-új belindás világban.

8 megjegyzés:

Palkó írta...

Szívből gratulálok és nagyon-nagyon sok örömet, sok sikert kívánok ebben az új élethelyzetben!
Szeretettel: Palkó

latinka írta...

Gratulálok! :)
Sok sikert a továbbiakhoz is!

Névtelen írta...

Sok szeretettel gratulálok a könyvedhez!Az új blogod is nagyon jó,a Minta Palintába tag vagyok és örülök neki!Csak így tovább,sok sikert és örömöt a munkádba!Szeretettel: Széligné Gabi

Barbaral írta...

Gratulálok itt is és további jó munkát kívánok!:)

Zsófi írta...

Gratulálok! Nagyon örülök a Te sikereidnek is! Most, hogy megint belebújtam a blogvilágba, csak kapkodom a fejem!

király ildikó írta...

Köszi mindenkinek a kedves szavakat! Remélem, hasznotokra lesz majd a figyelem, amivel a blogomat kíséritek!

a Matula ikrek írta...

Azta-paszta, nagy gratula, és csak így tovább! Nyáron már nem lesz olyan gáz a hatos ébresztő! :)

Annás írta...

Sok sikert, és szép a pulcsid :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...