Forrás: https://www.pinterest.com/pin/352336370819500582/ |
Mert ugye gyakran szerepel receptekben, hogy "citrom reszelt héja" VAGY "citrom leve". Véletlenül sem "citrom reszelt héja" ÉS "citrom leve". Nem olcsó, és nincs is mindig kéznél, amikor kellene. A végén pedig ott állunk egy kopasz citrommal vagy a használhatatlanná gyűrt citromhéjjal.
Namármost kitaláltam, hogy lereszelem a kifacsarásra ítélt citrom héját, még mielőtt a sorsa beteljesedne, és beteszem a mélyhűtőbe, aztán meglátjuk, mi lesz.
És kiterjesztvén az elgondolást, narancsokkal is hasonlóképpen jártam el.
Örömmel jelenthetem, hogy a legutóbb gondolomformán gyártott muffinokban kitűnőre vizsgázott a mélyhűtött citromhéj! A narancsot még nem próbáltam ki, de optimista vagyok. :O)
5 megjegyzés:
Nagyon jól hangzik, de lehet, hogy ki kéne próbálnunk előbb azokat a gondolomformán sütött muffinokat, tesztelés céljából. :D
Egyszeriek és megismételhetetlenek :O) (Lövésem sincs, mit raktam bele)
Remélem bionarancs. A hálósra rá van írva, hogy a héja ehetetlen, a sok vegyszer miatt.:-(((
Én pont ma csináltam narancs dzsemet :-) Héj nincs benne csak gyümölcshús, almával összeturmixolva és cukorral felfőzve jó sűrűre.
Az ötlet szuper, de a boltban kapható gyümölcsökből én sem mernék sütni... hihetetlen mi mindennel kezelik, hogy kibírja "épen" hónapokig... :(
Hát nem is tudom, lehet, hogy igazatok van, de a mi családunkban ez a dolog nincs annyira a középpontban. Legfaksznisabb szeretteim is gátlástalanul használják a héjakat. Ha belegondolsz, ezen az alapon az almát vagy a szilvát is csak hámozva lehetne enni. Nem beszélve a szőlőről, amit ezen a ponton el is kellene felejteni. Persze ha rá is van írva, hogy nem fogyasztható, az más. Ezentúl ezt skubizom majd!
Megjegyzés küldése