2011. augusztus 25., csütörtök

Ajándékakció az ovisoknak - aug. 31-ig

Ezt az aranyos, Timel által készített képet 
és a bejegyzés linkjét tedd ki légy szíves, 
ha szeretnél segíteni!


Vészesen közeleg augusztus 31., amikorra kértem, hogy jelentkezzen, aki szívesen készítene állatkát a kedvelt technikájával. Október közepére-végére kellene elkészülnie az állatkának. Eddig  velem együtt 24-en vagyunk, ami szép szám, de 40 körüli a gyereklétszám! :)
Tehát tessék-tessék, folyvást lehet, igazi csemege ez pl. egy amigurumirajongónak.:)

Leltároztam, és alább láthatjátok az eredményt. Ahol többféle állatot láttok, ott a kedves felajánló megadta a választás lehetőségét, tehát azok közül az állatok közül még lehet választani kedvencet. Ahogy így elnézem nincs még pl, csacsi, csirke, ló, tehén; oroszlán, tigris, elefánt, majom; bálna, cápa, egyáltalán: hal; madár a baglyocskán kívül és még kinek mi jut eszébe, kinek mi a kedvence.:) (Kérem, jelezzétek, ha valami nem stimmel a leltárban!)

Tehát augusztus 31-ig várom szeretettel itt a megjegyzésedet, az állatka minéműségének megjelölésével.

horimarika gipszfigurák
Ibcsy cica
Bernadett  Tilda-mackó
Cimbilimbi gyöngyállatkák - a vizek világa (úgy is mint Poszeidón:)
PinkTulipMom katica
Plánka Ágnes  egér, csiga, nyuszi, százlábú, cica és katicabogar
Irenka  malac, kígyó
kirszti  pici gyöngyállatkák, krokodil
KicsiKató maci, ló, elefánt (ha jól értem, mindhárom:)
Barbaral  Tilda-rénszarvas
borsoo  kutya, kacsa, nyuszi, róka egér
Angyal Erika  polip
Kuruczné Marcsi csiga, bagoly
Weisz Ildikó  nyuszi
Kalauz Dóra bálna
Ryki zebra és kaktusz (micsoda veszedelmes vad :)
Eta zsiráf, baba, elefánt
Irén Tóthné Darvai egér
Bagoly Mária madarak
Zsuzsa madár, szitakötő

Sokan vannak, akik a társadalom legalján élő, sajnos nagyszámú tömeget egységesen dologtalan, naplopó népségnek látják. Egyszerű és problémamentes megközelítés. Minél közelebb megyünk, annál árnyaltabb lesz a kép, akik közöttük dolgoznak, különálló emberi sorsokat látnak. Alább olvasható kettő ezek közül a Wesley-iskolák pedagógusainak leírásában.
(A két részlet a Pedagógusok Lapja szeptemberi számában, egy, a wesleysekkel foglalkozó cikkben jelenik majd meg.)

"Robi nagyon jól tanult, árvaként kollégiumunk lakója volt. Kollégiumi nevelőként ismertem az összes gondját-baját. Nagyon nehéz gyermekkora volt, korán árvává vált, több nevelőszülő nem a szeretetet adta neki, hanem a pénzt látta benne. Kamaszként természetes vágya volt az, hogy önállóvá váljon. Hagyatéka egy kis ház volt, s úgy gondolta, hogy az árvaellátásából fenn tudja tartani, így önállósította magát. Ahogy telt az idő, egyre jobban megváltozott hátrányára. Zárkózott lett, befelé forduló, s egyre többször nem jelent meg az iskolában. Mint osztályfőnöke, sokszor kerestem, de nem találtam meg a házánál. A környék lakóinak elmondása alapján rossz társaságba keveredett, a tanulást is abba akarja hagyni. Csodálkoztam, hisz tervei, elképzelései voltak. Keresésére indultam, végül megtaláltam a faluhoz közeli tanyán, egy romházban, a konyhában egy asztalhoz kikötve. Elmondása szerint rabszolgaként bántak vele, elvették az árvaellátását, s még a kicsike házát is meg szerették volna kaparintani. Azonnal a kollégiumunkba szállítottam. Robi kérésének megfelelően olyan megoldást kellett találnunk, hogy ne kerülhessen vissza a fogva tartóihoz. Egyházunk elnökének segítségével felkerült Pestre, egy jó nevű iskolába. Egyházi ösztöndíjasként, kijelölt mentor segítőkkel mára már sikerült elfelejtetni vele a borzalmakat. Leérettségizett, szakmát tanult, dolgozik, s már az esküvőjét tervezi, amire a teljes tantestület meghívót kapott."

"Soha nem fogom elfelejteni azt a pillanatot, amikor megláttam Rozinát! Hatalmas, szomorú szemek, édes kis pofika. Kis elsősként kísérő nélkül, egyedül érkezett meg az első tanítási napra. Azonnal hozzám bújt, és azt kérdezte: te ugye nem akasztod fel magad? Mint kiderült, édesanyja, Rozina szeme láttára akasztotta fel magát a szobájukba. A kislány nagyon sokáig zaklatott volt, nem akart hazamenni, így a félárván maradt család is jobbnak látta, ha átvesszük a kollégiumba. Jóformán semmi ruhája nem volt. Magdi néni – egyházunk elnökének édesanyja – azonnal intézkedett, s a kis Rozikának annyi ruhája s játéka lett, hogy még a kis barátai is osztozkodhattak rajta. Amikor meglátta a gyönyörű ruhákat, a hajas babákat, örömében sírni kezdett. Nehéz volt nekünk is a könnyeinket visszatartani."


Elutaltam az ovinak a pénzt, amivel 

gyönyörű kendőjéért licitáltam. Enyém lett. :) Nagyon szépen köszönöm a felajánlását. Alább látható a bizonyíték. (A radírpók én voltam a személyiségi jogok védelmében.:)




10 megjegyzés:

horimarika írta...

El is felejtettem írni a gipszfigurákat: tigris, oroszlán, zsiráf, oroszlán, majom, elefánt, kakas, tyúk, kutya, bárány, nyuszi, tehén, malac, ló. Azt nem ígérem, hogy mindegyikből csinálok 40-et, de igyekszem minél többet. Meglátom, hogy jönnek ki a formából. A napokban meg is csinálom, amíg jó idő van.

Belinda írta...

:) nagyon köszi!

kirszti írta...

Na, akkor én is elkezdem :) Próbálok nem túl egzotikus állatokat készíteni, de egy krokodil biztos lesz közötte :))

KicsiKató írta...

varrok és legyen mondjuk maci, ló és elefánt:))

Plánka Ágnes írta...

:)Ha belefér,fogok még cicát és katicabogarat.Az biztos,hogy nem egy darabot küldök,amennyi belefér majd az időbe.:)

Ryki írta...

Én egy pár zebrát szívesen bevállalok, és naná, hogy zokniból lennének, persze újból, azt nem ígérem, hogy teljesen élethűek lesznek, de igyekszem majd :) Még eszembe jutott, hogy egy pár kaktuszvirágot én is tudnék kiönteni gipszből, persze ezek nem állatok, de a természethez kapcsolódnak és ki tudnák a gyerekek festeni.

Eta írta...

Ismét megpróbálok üzenetet hagyni. Szóval ezt-azt én is fel tudok ajánlani, például zsiráfot, babát,elefántot.

Cimbilimbi írta...

Halat tudok, szép színeseket! Jó erős damillal, hogy ne jöjjenek rögtön szét. Ha az óvónénik úgy gondolják, veszélyes lehet lenyelési szempontból, akkor a falra ki lehet aggatni őket. (Ha már hal, utánanézek még tengeri faunának, legyen mondjuk enyém a vizek világa :))

Belinda írta...

Nagyon szépen köszönöm,lányok!

Eta! Örülök hogy végül sikerült! :)

Zsuzsa írta...

Szívesen csatlakoznék hozzátok .Készíthetnék quilling madárkákat, szitakötőket
Üdv. Gyenes Zsuzsa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...