2015. április 5., vasárnap

Kellemes húsvétolást mindenkinek!

Tojásfestés húsvétra együtt otthon
Tegnap tojásfestés volt nálam, mely már sok éve hagyomány, bár a szereplők azért cserélődnek. Idén pl. a keresztlányok mellett őfelsége látogatását is vártam. Az a túlméretezett, magát tojásnak kiadó kobak középen az ő ajándéka lesz. :O)


Unokatesóval új technikával kísérleteztünk: csináltam lila- és vöröshagymából meg káposztából festőlevet, és apró horgolt terítőket tettünk a főtt tojásokra. Sajnos a végeredmény nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. :O) Nyilván, mivel a terítő is átázik, de ez már csak utólagos okosság. A festőlevek készítése: külön edényben vöröshagyma, lilahagyma héja, vörös káposzta annyi vízzel, hogy ellepje a forrástól fél óráig főzve ecettel (arányok: fél liter vízhez 4 evőkanál ecet).



Mindenki az alkotás lázában ég!


A kész művek: bal oldalon kisebbik (képzőművészetire járó) +lány akrilfestékkel készített tojásai (juh, pipi, nyúl), alul unokatesó zsírkrétás tojásai; középen a festői rendetlenség; jobbra őfelsége nonfiguratív kompozíciói, nagyobbik +lány szalvétaperformanszai és az én fonal-horgolás innovációm. :O)

Mint látható, a végére kicsit eldurvult a buli. :O)

1 megjegyzés:

Palkó írta...

Jó lehetett nálatok! :)
Szuper ügyesek voltatok!
Áldott, szép Húsvétot kívánok én is Nektek!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...