2011. augusztus 12., péntek

Szigetelés

Nem, sajnos nem arról szól a történet, hogy sokadik virágba borulván, virgonc tantiként riszálok a Szigeten. Mint nem egészen egy éve, most is egy terasz szigeteléséhez asszisztálok, és bár igyekszem a dolog humoros végét megragadni, szívem szerint valami egészen mást ragadnék meg inkább (hajat, ütőt, szamurájkardot, ilyesmit).
"Ó, 3 nap alatt meglesz" (itt kezdtem el gyanakodni), "fele annyiba sem kerül, mint a tavalyi" (itt már nagyon), "betonozni sem kell"!(?). "Egyszerűen felkenünk két réteg bitugélt, rá a burkolat, és hadd szóljon." E ponton szerényen megkérdeztem, hogy ha ez ennyire dídzsé-Bobó-heppi-Haváj, akkor mások mért bíbelődnek a betonozással, mért nem mindenki e nagyszerű vívmány áldásait élvezi. De szégyenkezve jöttem rá, hogy ezzel az általam mélyen megvetett "egyél tehénszart, 10 milliárd légy nem tévedhet" elvnek verek tanyát, és elhallgatván további kételyeimet, teret engedtem elmémben és teraszomon az érveknek és a munkálatoknak.
A kezdet minden reményt felülmúlt, kételyeim csitultak, mert valóban pikpakk felkenték a gumiszerű csodamatériát, majd a második réteget is, és bár túl voltunk már a 2. napon, optimistán tekintettem a jövőbe.
Ám ekkor jött a rémhír: "A felső teraszon jön fel az anyag." (Merthogy két terasz készül egyszerre.) És igen, nálam is. Cuppanó kis foltokban jött fel a gumiszerű izé, mint a gyurma a rajztábláról.
Nincs mit szépíteni, mekkmestereket fogtunk ki. A hosszabbításban egy újabb csodaanyaggal jelentek meg, és Az, Aki Dolgozik (ismerjük, ugye, van a "Főnök" a mobillal, és van Az, Aki Dolgozik) nekiállt rákenni csodabigyó2-t a csodabigyó1-re. De mivel utóbbi ragad, mint a kelttészta, előbb a cipőjét vette le, aztán a zokniját, és mivel a lábát nem veheti le, itt a sorozat megszakadt. Végül lábujjhegyen távozott a botcsinálta Hamupipőke, hátrahagyva a csb2 nitróhígító-szagát. Most ebben ülök, és visszasírom az én Medvémet. Talán (talán) hétfőre kész lesz.

10 megjegyzés:

hAnd-i írta...

ó, Belinda... nevetek a stilusod miatt, pedig gondolom, hogy a helyzet egyáltalán nem fényes... kitartást neked... és sok türelmet... de az is lehet, hogy sok bátorságot az asztalra egy istenes nagyot csapni...

Tímel írta...

Hajajj.. ezekből az ügyes kezű,fürge eszü, csupaszív mesterekből egyre több van...
Nálunk is járt már 2 brigád,gondoltuk a csempe leszedése,vízvezeték újáélesztése,csempe visszarakása nem igényel postgraduensi képzést,és Nóbel-díjat....jelentem,de. Az egész lakás-még jó,hogy üres, és jövö hónapban laknák be-szétverve. Az meghaladta minden tudományom, hogy fürdőszobai munkálatokhoz miért a nappali parketta felszedésével kell kezdeni a napot :)
Egy darabig tűrte anyósom-az ő lakása- aztán egyszercsak odaállt a romhegyre, a munkást felkérte a távozásra, a főnökkel pedig közölte, ő felújításért ad ki pénzt, amortizálásért nem...és még a koszt is össze takarítatta velük:)

latinka írta...

Szegény:))
Csak annyit mondhatok,hogy az utánunk következőknek még rosszabb lesz,mert olyan szépen elbaltázták az oktatásunkat,hogy normális ember már nem akar szakmunkásnak menni,aki meg megy,az inkább máshová menne...mindenki jobban járna.

Belinda írta...

:) Köszi az együttérzést!
Közben a kellemetlenség válságba fordult, mert csb2 is feljön. Úgyhogy az odacsapás és a romhegyre való felkapaszkodás ideje jött el! Csak az a baj, hogy nem én vagyok a megbízó, hanem a közös képviselet, tehát csak áttételesen csapkodhatok. Építészmérnök barátomék holnap megtekintik a romokat, és válságstábot hívunk össze.:)

Cimbilimbi írta...

Na most az történt, hogy összepisiltem magam a röhögéstől - ám csatlakozom Andihoz, nem kárörvendek véletlenül sem! Szerintem pályázatra kellene az ilyen igazgyöngyszemeket beküldened :)) Tudod mit, nem is kívánok kitartást, aki így tudja kezelni verbálisan a válsághelyzeteket, tuti kimászik belőlük nyertesen! Csak a terasz is nyerjen, azt kívánom!
Ja, és Medvét én is imádtam!!!

Tímel írta...

Érdekel ám a szakvélemény! Bár csb megbízást senkinek nem adok ezek után, mégis jó lenne tudni ,mire is való ez amúgy. Mert valahol megvan az ő helye is az építőiparban:) Tippjeim vannak, de a világ nem találgatásoktól kerek:)
Remélem a közös képviselet tényleg képvisel téged és a felső szomszédot!

Bogi írta...

Ahogy elnézem, manapság egyre több Mekkmester van, és pont a rendes szakembernek nincs munkája, mert ugye van, aki olcsóbban és gyorsabban megoldja. Valahogy ez az olcsóbb-gyorsabb dolog mindig visszaüt.
Remélem, hogy hamar találsz jó megoldást és minden rendben lesz a teraszoddal. :)

Belinda írta...

Jelentem, megvolt a válságcsúcs, és a konklúzió, hogy kis szerencsével 3-5 évig kitart a cucc. Úgyhogy marad, és rákerül majd a burkolat. Amúgy csb1 (bitugél) pincék szigetelésére való, csb2 (Bornit) alá (vagy fölé) meg kellene egy idevaló szigetelés. A kettő összeadva sem sokkal több mint 0, de nem lenne egyszerű levakarni, úgyhogy egyelőre marad.

Cimbi!
Sajnos a verbális sík nem szigetel.:)

Mirci!
Bezony! Ahol az az elsődleges szempont, hogy a lehető legkevesebbet kelljen fizetni, ott ne csodálkozzunk, hogy mindig Mekk Elek marad fenn a rostán.

Tímel írta...

Köszönöm az információt!
Így érthető,miért nem bírja a meleget/napot:)

nadjabybreton írta...

most azért remélem elutaztál?!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...