2011. október 4., kedd

Ez + az - szigetelés, szenzáció


Végül sikerült lefotózni a cuccokat a Bolhapalotában, nem felejtettem otthon a fotómasinát, nem merült le az elem, nyitva volt a palota, mondhatni minden klappolt.:) Ezeket a sötétebb tónusú portékákat vittem oda, azt hiszem, látszik, mik azok, úgyhogy nem sorolom fel. (Amúgy ez a szenzáció. Tessék-tessék, folyvást lehet!:)
Emilynél is voltam, egy egyelőre titkos projekt indult, legyen elég annyi, hogy összefüggésben van a múltkori sörbalesettel.:)

Megint csinálok majd adventi ajándéknaptárat, csak picit egyszerűsítve a tavalyihoz képest. Az ovis ajándékakciónk is lassan a végéhez közeledik. A héten tervezem meglátogatni az ovit, és aznap csinálok majd bejegyzést, amiben véglegesítjük az időpontokat.

És végül a szigetelés.:)
Tényleg idáig tartott! Nem írtam róla, mert teljesen lenullázódott a humorérzékem ezzel a dologgal kapcsolatban. Mekkéket kitiltottam a lakásból, miután az úgymond "szigetelésre" úgy rakták rá a burkolatot, hogy egy szabad szemmel is jól látható, várárokszerű mélyedés lett a terasz szélén, majd elkezdték felszedni, mondván, hogy kijavítják, de a lapokkal együtt feljött a szigetelés is. ! (Komolyan!) 3 hét (ebből 1 hét a szabadságom) felfordulás, kosz, többórás késéssel ki-be mászkáló "mesterek" után ott tartottunk, hogy elölről kell az egészet kezdeni. Ezen a ponton már annyira dühös voltam, és valószínűleg annyira félelmetes is, mint utoljára csak tanárkoromban.:) Megmondtam, hogy ide többé a lábát be nem..., hogy látni se... és így tovább. Inkább én megcsináltatom, és rá is fizetek, csak Mekkéket ne!
Több mint két hónap telt el az első kapavágás és a megnyugtató végkifejlet között, ezalatt volt itt cuppogó ragacs, fugázatlan burkolat, zizegő-hullámzó fóliatenger, mely dagadó vitorlákat is produkált jelentősebb szellőknél, és büdösödő lagúnarendszer, ha esett az eső. A világ terült el hálószobám ajtaja előtt. Már-már unalmas ezek után a köznapi járólapok látványa, de én már nem vágyom izgalmakra.:)
Péntek-szombat-vasárnap itt voltak a koboldtündérek az építészmérnök barátaimmal, és egy négytagú szigetelő család (ők azért nem aludtak itt:), és így szigeteltünk mi édes tízesben. A zsivaj-felfordulás-kosz mértékét a képzeletetekre bízom, no de jó mulatság, férfimunka volt (amúgy az egyik fő szigetelő-burkoló nő, egyáltalán, teljesen burkolószakmunkásszerűtlen, nagyon jó fej, csodabogár egy csapat), és elkészült a tökéletes lejtésű, kiállítási darabnak is beillő terasz.
Most jönne az, hogy kitakarítsak a rendhagyó 3 napos buli után, ám nincs víz a házban. (!:) Így meg, ugye, nem lehet takarítani! ;O) Úgyhogy most csak úgy ülök a romok közt, és gyönyörködöm a teraszon uralkodó rendben...

7 megjegyzés:

horimarika írta...

Húh. Ezt végigolvasni is félelmetes volt...
Egyébként tegnap adtam fel némi állatot neked! Hasonlóan az eddigiekhez. Esetleg kicsit több benne a bubi:)))) Csak, hogy a cicusok fejét megvédje.

Belinda írta...

:)

Belinda írta...

Csak semmi fejetlenség!

krealady írta...

Szia! Feladtam olyan két hete egy nagy csomagot az ovinak. Csak sejtettem az intézmény nevét, remélem, odaért. Kicsi lányom régi, ámde kimosott játékaiból raktam össze + a magam által készített macsekot, macikat. Jó lenne, ha kapnék valami visszajelzést, hogy megérkezett, úgyhogy ha tudsz, rákérdezel majd? Amúgy hú, de érdekelnek az újságok. Lehet még? Van már jelentkező?

belinda írta...

Krealady!
Rendben, rákérdezek majd, csak írd meg a feladót (emilben), hogy tudják azonosítani.
Nincs még jelentkező az újságokra. Ezt is emilben tárgyaljuk meg szerintem!

Muzsi Attila írta...

A szigeteléses dologban együtt érzek veled...Sosem értettem miért félnek a szakik a lejtésektől, amikor a fürdőnket padlócsempézte egyik munkatársam, én rajzoltam ki az esés mértékét. De nincs is tócsa meg beázás. Úgyhogy ha lehet csináld magad.

Belinda írta...

Na azt a teraszszigetelést, amit én csinálok, nem tennék a kirakatba! :) Sajna ez a csináld magad nem megy olyan könnyen! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...