2015. február 15., vasárnap

Beszámoló - ivókúra, 2/6 hét (+egy kis tavasz)

Holnap lesz két hete, hogy elkezdtem az ivókúrát a Peridot ásványvízzel dr. Tiszta Víz tanácsait követve.
És abszolút pozitív a mérleg!

- Több mint négy kiló fogyás! 


Innen indultunk.
Itt tartunk.

Persze ebből 3 kiló a friss karácsonyi szaporulat, és azt könnyű leadni. Nem is lenne jó ilyen iramban fogyni tovább, még megárt. :O)
Legalább napi két liter Peridotot iszom, a sört és a kólát teljesen elhagytam, egyébként nemigen változtattam az étkezési szokásaimon. Eddig sem ettem sokat, most egy kicsivel még kevesebbet eszem, nem szándékosan. Valószínűleg az étvágycsináló esti sör elmaradása az oka.

- Egy szem savlekötőt sem vettem be az elmúlt két hét alatt!

Korábban, ha nem is mindennap, de elég gyakran kellett savlekötőhöz folyamodnom, főleg éjszaka. Megjegyezném, hogy az csak városi legenda, hogy a sörnek savlekötő hatása van. Én inkább az ellenkezőjét tapasztaltam.

- Javult a közérzetem!

Aki elmúlt 40, az tudja, hogy egyes renitens testrészek "minden ok nélkül" fájnak, ha úgy hozza kedvük, és sajnos ez 50 felett sem javul. Ám most egy kicsit mégis! Valamivel kevesebben nyafognak, mint eddig.

Összességében kevésbé fájdalmas az önmegtartóztatás, mint gondoltam. Két litert meginni számomra nem megerőltető, eddig is ittam ennyit, csak nem vizet. Így hozzá vagyok szokva, nem okoz gondot a szervezetemnek, a WC-ből sem lett törzshely.
Szegény banya azért hiányolja az esti sörét, ma a Tescóban úgy kellett elvonszolni a rekeszek mellől. Egyébként egy hős, mert találtunk egy másfél literes Kozelt a tárolóban, de ellenállt. Nem ment hozzá kozel. (Bocsi :O)


Más módon is virágzok. :O) Hogy ebből mi lesz? Majd egyszer az is kiderül! Most csak egy kis tavaszi előzetesként...



Utoljára!
Január elköszönt, és ugye január végéig adtunk határidőt az adventi játék ajándékainak, hogy megérkezzenek a rendeltetési helyükre. Egy jelzést már kaptam, hogy nem talált haza az ajándék, de úgy néz ki, ez elrendeződik, és egymásra találnak a szereplők. 
Nagyon szeretném, ha mindenki más, aki nem kapta meg, jelezné nekem. Persze az lenne a legjobb, ha nem lenne több ilyen eset, de ha mégis előfordult, ne maradjon homályban. Ugye dolgoztál sokat az ajándékodon, szeretettel csomagoltad, nem kevés pénzért postára adtad, és te nem kaptál semmit? Lehet ennek többféle oka, még olyan is, hogy a postán történt malőr. Ez esetben is az a legjobb, ha tud róla a feladó. Legrosszabb esetben azonban szándékosan csaptak be téged, és ezt ne hagyjuk! Se a kis ügyekben, mint amilyen ez (??? bár nem is olyan kicsi), se a nagy dolgokban ne hagyjuk most már, hogy az orrunknál fogva vezessenek. 
Ezért kérlek, hogy küldj egy emailt, ha nem kaptad meg az ajándékot!


1 megjegyzés:

Palkó írta...

Köszi a beszámolót! Biztató... :)

Szépek a tavaszi virágocskák, levelecskék... :)))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...