Barátnétől tanultam ezt az egyszerű-de-nagyszerű lefagyasztási módszert, mellyel az "igazi" mirelithez hasonlóan, egyenként szedhetjük ki a mélyhűtőből a rántott ezt+azt.
Mert ugye a darabáru összefagy, és csak tömbben lehet aztán előkotorni, majd megvárni, míg gyanús, csöpögő massza lesz belőle, mely végül vad sistergésre készteti a forró olajat.
De nem úgy lesz, ha egy bármilyen lapos felületen (pl. tálcán) szétrakva...
...kicsit előfagyasztjuk (míg megkeményedik)...
...betesszük a végleges tartóba, ahogy szoktuk...
...és ahonnan aztán egyesével szedhetjük elő, mint a mirelitárut.
A karfiol nem változott brokkolivá a varázshűtőben, csak nem vártam meg, míg megfagy, hanem a már régebben elkészített brokkolit fotóztam le. Quod erat demonstrandum... :O)
És persze ezt megtehetjük bármilyen panírozott élelmiszerrel, fasírttal, a kedvenc töltött husival, mindennel, amit lehet fagyasztani, és ami szeretnénk, ha egészben maradna.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése